back

AntahXLOG perkenal platform logistik blockchain pertama

Posted on 04 Apr 2022

Antah XLOG Sdn Bhd (Antah XLOG) melancarkan platform perkapalan dan logistik hujung-ke-hujung bersepadu sepenuhnya berasaskan blockchain, XLOG.

XLOG ialah platform pertama dan satu-satunya yang menawarkan perlindungan insurans kontena, yang mana barisan perkapalan dalam komuniti XLOG menerima deposit kontena import hanya di platform tersebut.

Mengulas lanjut mengenai AntahXLOG, Tunku Mohamed Alauddin berkata, AntahXLOG ialah syarikat pertama di Malaysia yang memperkenalkan platform perkapalan dan logistik bersepadu sepenuhnya untuk membolehkan akses mudah memandangkan platform XLOG tersedia 24 jam, sedia untuk digunakan, telus untuk pengurusan dan penjejakan tempahan dan perkhidmatan logistik yang mudah.


XLOG disokong oleh rakan kongsi tempatannya yang boleh dipercayai dari segi pembiayaan kredit oleh Boost Credit, sementara perlindungan insurans ditawarkan oleh AIG dan Etiqa General Insurance Bhd.

 

Baca artikel penuh di sini: https://www.bharian.com.my/bisnes/korporat/2022/04/942276/antahxlog-perkenal-platform-logistik-blockhain-pertama

 

other related posts

Card image cap
AntahXLOG perkenal platform logistik blockchain pertama

04 Apr 2022

read more
Card image cap
AntahXLOG eyes RM1 million revenue this year through logistics platform

29 Mar 2022

read more
Card image cap
Why going digital eases logistics processes

29 Mar 2022

read more